Yıllık izin asistanlık süresini uzatır mı?
Yıllık izin ve bilimsel konferans izni hariç, asistan olarak fiilen geçirilmeyen süreler asistan eğitimi ve rotasyon dönemi olarak sayılmaz. Tatil günleri ve asistan olarak aktif çalışmaya harcanmayan raporlar eğitim dönemine sayılır ve eğitim döneminden mahsup edilir.
Doğum izni uzatılabilir mi?
(6) Analık izni süreleri, işçinin sağlık durumuna ve doğum öncesi ve sonrası işin niteliğine göre gerektiğinde uzatılabilir. Bu süreler sağlık raporunda belirtilir.
Ücretli doğum izni adaylık süresini uzatır mı?
Ücretsiz doğum izninin başvuru süresini kısaltmadığı anlaşılmaktadır. İdare, asgari ve azami adaylık sürelerini dikkate alarak adaylığınızı geri çekecektir.
Doğum sonrası Analık İzni Kaç Gün?
Doğum izni toplam 16 haftadır, bunun 8 haftası doğumdan önce, 8 haftası doğumdan sonradır. Hamilelik 40 hafta sürdüğü takdirde çalışanlar 32. haftadan itibaren izin alabilirler. Ücretli izin bebek 8 haftalık, yani 2 aylık olduğunda sona erer.
Babalık izni asistanlık süresini uzatır mı?
– Başlangıç tarihinden itibaren 4 aya kadar olan uzatmalar (rapor, analık izni, babalık izni, evlilik izni, mazeretli izin vb.) asistanlık süresini uzatır ancak kıdemi değiştirmez. Bu süreyi aşan uzatmalar kıdemden düşülür.
Hemşirelerin doğum izni ne kadar?
Doğum izni toplam 16 haftadır, doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta. Çoğul gebeliklerde doğumdan önce 2 hafta eklenir. * Sağlık durumunun yeterli olduğunu sağlık raporuyla belgelendirebilenler, isterlerse doğumdan önce 3 haftaya kadar tesiste çalışabilirler.
Doğum iznimi nasıl uzatabilirim?
Yine aynı maddede bu sürenin “doğumdan önce ve sonra, çalışanın sağlık durumuna ve işin niteliğine bağlı olarak gerektiğinde uzatılabileceği” belirtilmektedir. Bu süreler sağlık raporunda belirtilmektedir. Bu nedenle doğum izni sağlık raporuyla uzatılabilir. Okuyucumuzu doğuran doktor doğumdan sonra doğum raporunu uzatabilir.
Doğum izni süresi kıdemden sayılır mı?
Yargıtay kararlarında ayrıca bu sürelerin kıdem süresi olarak sayılmayacağı hükmü yer almaktadır. İşçinin ücretsiz izinde geçirdiği süreler kıdem tazminatı veya yıllık izin hesabında dikkate alınmaz.
Doğum izni 2 yıl mı?
Kamu sektörü çalışanları iki yıla kadar, özel sektör çalışanları ise altı aya kadar ücretsiz doğum izni kullanabiliyor.
32 haftada rapor almayı unuttum ne yapmalıyım?
Bu durumda, 32 haftadan sonra aldığınız rapor “Doğum Öncesi Çalışılabilir Rapor”dur. 37. haftadan sonra, “Çalışma Yetersizliği Belgesi”ni tekrar almanız gerekir. Doğumdan önce çalıştığınız 5 hafta, doğumdan sonraki tatil hakkınız için sayılacaktır.
Ücretsiz doğum izni 2 ay alınabilir mi?
Bu nedenlerle; çocuk doğuran görevlilere, doğumu izleyen sekiz haftalık iznin bitiş tarihinden itibaren iki yıllık süre içinde, talep etmeleri halinde yirmi dört aya kadar ücretsiz izin verilir.
Doğum izni görev süresinden sayılır mı?
Sağlık durumu uygunsa sözleşmeli personel, doktorun onayıyla doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabilir. Bu durumda geçici işçilerin geçirdiği süre, amirleri tarafından verilen doğum sonrası süreye dahil edilir.
Süt izni 2 yaşına kadar mı?
4857 sayılı İş Kanunu, özel sektörde çalışanların bir yaşından küçük çocuklarını emzirmek için kullanabilecekleri emzirme izni süresini 12 ay olarak tanımlamaktadır. Ancak kanunda “1 yaşından küçük çocuklar” ifadesi yer aldığından, bu izin süresi çocuğun 1 yaşına gelmesiyle sona ermektedir.
4 aylık doğum izninde maaş alınır mı?
Evet, doğum izni ücretli izne dahil olduğundan maaşın belirli bir kısmı devlet tarafından ödenir. Doğum izni sırasında çalışan 16 hafta boyunca maaşını veya geçici engellilik ödeneğini almaya devam eder.
Doğum iznim bitti ne yapmalıyım?
4857 sayılı İş Kanunu’nun 74. maddesine göre kadın çalışanlar, doğum nedeniyle analık izninin bitiminden itibaren altı aya kadar (toplam 16 veya 18 hafta) ücretsiz izin talebinde bulunabilirler. Bu noktada 6 aylık süre analık izninin bitmesiyle başlar ve ücretsiz izin hakkı 6 ayın sonunda sona erer.
Yıllık izin mecburi hizmet süresini uzatır mı?
Ancak, ilgili tatilin kullanılması halinde, zorunlu hizmet süresinin, kullanılan tatil süresi kadar uzadığı, zira zorunlu hizmet süresinin hesabında fiili çalışma süreleri esas alındığı, tatil sürelerinin zorunlu hizmet süresinden sayılmadığı belirtilmelidir.
Yıllık izin uzatılabilir mi?
1- Yıllık izne esas alınan süreler bakımından beş yıl hizmeti tamamlamış olanlara, talep etmeleri halinde en çok iki defa kullanılmak üzere bir yıla kadar izin verilir.
Kaç yıl çalışınca yıllık izin artar?
Bu sırada çalışanlara verilen izin, hizmet sürelerine göre hesaplanır. Hizmet süreleri ve ücretli yıllık izin süreleri aşağıdaki şekilde sunulabilir: 1 ila 5 yıl (5 yıl dahil) hizmeti olan çalışanlar için en az 14 gün. 5 yıldan fazla veya 15 yıldan az hizmeti olan çalışanlar için en az 20 gün.
Hastane izni yıllık izinden düşülür mü?
Yıllık izin sırasında hastalanan işçi, sağlık kuruluşlarınca verilen bildirimi izne çevirirse, raporlu geçen günler yıllık izinden sayılmaz.