Borcun yerine getirilmesine ne denir?
İfa: (yerine getirme) Eylemin yerine getirilmesidir. Borç, usulüne uygun ve tam yerine getirmeyle sona erer. Ancak bazı durumlarda “borç ilişkisi” borç sona erdikten sonra bile devam edebilir.
Borcun ifa edilmesi ne demek?
İfa, borçlunun alacaklıya karşı borcun konusu olan edimini uygun şekilde yerine getirmesiyle borcun sona ermesidir. İfa, borçlar hukukunda sona ermenin en doğal nedenidir. Borcun yerine getirilmesiyle borçlu borcundan kurtulur ve alacaklı alacağını alır.
Borcun diğer adı nedir?
Bu iki kişi alacaklı ve borçludur. Alacaklının bakış açısından başvurulabilecek şey bir talep olarak görülebilirken, borçlunun bakış açısından aynı sorun bir yükümlülük olarak ortaya çıkar. Hukuki anlamda bir borç veya talep bir hizmet olarak adlandırılır.
Borcu olan kişiye ne denir?
Borçlu: Borçlu, alacaklıyla arasındaki sözleşmesel ilişki nedeniyle ona karşı belirli bir edim yerine getirmekle yükümlü olan kişidir.
Muaccel olmak ne demek?
Acil; peşin ödeme; vadesi gelmiş; ödenmesi gereken hale gelmiş.
Borçlunun borcunu yerine getirerek borcun sona erdirilmesine ne denir?
Borçlunun borcunu ifa ederek borcunu sona erdirmesine ifa denir. Borcun ifasıyla borçlu borcundan kurtulur, alacaklı alacağını alır ve borç ilişkisi sona erer. İfayla alacaklı ile borçlu arasındaki borç ilişkisinden doğan borç sona erer ve buna yol açan borç ilişkisi devam edebilir.
Borç nasıl ifa edilir?
1 – Borç bir miktar paradan ibaretse, ödeme, alacaklının ödeme anında ikametgahının bulunduğu yerde yapılır. 2 – Borç belirli bir şeye ilişkinse, o şey, sözleşmenin yapıldığı anda bulunduğu yerde teslim edilir. 3 – Bunun dışında kalan her türlü borç, borcun talep edildiği anda borçlunun ikametgahının bulunduğu yerde ödenir.
İFA’nın açılımı nedir?
1938 yılında kurulan ve merkezi Hollanda’da bulunan IFA, mali konularla ilgilenen tek bağımsız ve tarafsız uluslararası sivil toplum kuruluşudur.
İFA çeşitleri nelerdir?
İfa konusu: Borcun konusudur. Kısmi borçlar veya bir borç türü olabilir. TAM İFA: Borcun tamamen yerine getirilmesi. KISMİ İFA: Borcun tamamı değil, bölünebilir bir kısmının yerine getirilmesidir.
Borcun çeşitleri nelerdir?
Borç türleri üçe ayrılır. Borç türleri özel borç, kurumsal borç ve devlet borcudur.
İFA ve İBRA ne demek?
Borcun sona ermesinin en doğal şekli ifa olmakla birlikte, kişiler arası hukuki ilişkilerde sözleşmelerin farklı sebeplerle sona ermesi elbette mümkündür ve bu anlamda borcu ifa dışında sona erdiren hallerden biri de ifadır.
Hukuk dilinde borç ne demek?
Borç, en geniş anlamıyla bir borç ilişkisini, daha dar anlamıyla ise borçlunun ödemekle yükümlü olduğu parasal değeri veya üstlendiği eylemi ifade eder. Hukuk alanındaki kullanımı geniş kapsamlı anlamıdır.
İfasına ne demek?
Halef, vekil, vekil. Bu, bir kişinin yasal otorite tarafından, yapmakla yükümlü olduğu şeyi yapmaya zorlanması için tutuklanmasıdır. Gelir.
Borç veren kişiye ne denir?
İkinci taraf genellikle borçlu veya yükümlü olarak anılır. Birinci taraf alacaklı olarak anılır; bu, mal, hizmet veya paranın borç verenidir. İkinci taraf genellikle borçlu veya yükümlü olarak anılır. Birinci taraf alacaklı olarak anılır; bu, mal, hizmet veya paranın borç verenidir.
Birine verdiğin borcu nasıl alırsın?
Borç verdiğimiz bir kişi borcunu ödemezse mahkemeye gitme hakkınız vardır. Ayrıca, İcra ve İflas Kanunu’nda düzenlenen icra takibi yoluyla da iddialarınızı ileri sürebilirsiniz. Bunun için mutlaka bir belgeye ihtiyaç yoktur.
Borç karşılığı ne demek?
Bir borcun veya başka bir yükümlülüğün geri ödenmesi için teminat olarak hizmetlerini sunmak.
Edimin yerine getirilmesi nasıl adlandırılır?
İfa: Eylemin yerine getirilmesine ifa denir. Yükümlülük, usulüne uygun ve tam yerine getirilmesiyle sona erer.
Hukuk dilinde borç ne demek?
Borç, en geniş anlamıyla bir borç ilişkisini, daha dar anlamıyla ise borçlunun ödemekle yükümlü olduğu parasal değeri veya üstlendiği eylemi ifade eder. Hukuk alanındaki kullanımı geniş kapsamlı anlamıdır.
Borcun yenilenmesi ne demek?
Yukarıda belirtildiği gibi, borç yenileme karmaşık bir sözleşme türüdür çünkü mevcut bir borcu iptal etmeyi ve onu yeni bir borçla değiştirmeyi içerir. Bu nedenle, bu iki kavram karıştırılmamalıdır. Yenilemenin bir diğer unsuru da yeni bir borç yaratma ihtiyacıdır.