Belediye şirketleri KİK’e tabi mi?
Uygulama, 2886 sayılı Kanun hükümlerine göre yürütülür.” Görüldüğü üzere belediye işletmeleri 2886 sayılı Kanun kapsamına girmemektedir ve dolayısıyla 2886 sayılı Kanun kapsamına girmemektedir. Bu nedenle belediye işletmeleri gelir getirici faaliyetlerinde 2886 sayılı Kanun’u uygulamayacaktır.
KİK hangi kurum?
Kamu İhale Kurumu. Kamu İhale Kurumu (KİK), 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’nda belirtilen görevleri yerine getirmek üzere kurulmuş, idari ve mali özerkliğe sahip, kamu tüzel kişiliğine sahip, denetleyici ve düzenleyici statüye sahip bir devlet kurumudur.
Belediyelerde ihaleyi kim yapar?
2886 sayılı Kamu İhale Kanununun 3 üncü maddesinde, bu Kanunda belirtilen işleri (harcamalar hariç) yapmaya ve ihale etmeye, idarenin yetkili olduğu hükme bağlanmıştır.
Belediye ihaleleri nereden takip edilir?
EKAP mobil uygulaması ile Android ve IOS cihazlarınızdan EKAP hizmetlerine kolayca ulaşabilir, ekap..tr üzerinden en çok kullanılan ihale arama, kurul kararlarını okuma, yasaklı talepler vb. bilgilere ulaşabilirsiniz. Bilgi ve hizmetlere hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Belediye şirketleri 4734’e tabi mi?
Dolayısıyla 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun (d) bendinde, belediyeler, doğrudan veya dolaylı olarak, kapsam dahilindeki diğer kamu idareleri veya bunların sermayesinin yarısından fazlasına tek başlarına sahip oldukları şirketler de 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun kapsamına girmektedir.
Belediye şirketleri kit midir?
Tanımlarından da anlaşılacağı üzere, kamu iktisadi teşebbüslerinin tüm sermayesi devlete aittir. Belediyeler kamusal kabul edilmekle birlikte, devletten ayrı bir tüzel kişiliğe sahiptirler. Bu bakımdan belediye teşebbüslerini kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu hukukuna tabi iktisadi teşebbüsler veya kamu iktisadi teşebbüsleri olarak nitelemek mümkün değildir.
KİK statüsü nedir?
Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) “Kuruluşu”; Sermayesi tamamen veya kısmen Devlete ait olan, tekel malları ile temel mal ve hizmetlerin üretimi ve pazarlanması amacıyla kurulan, ağırlıklı olarak kâr amacı gütmeyen kamu iktisadi teşebbüsüdür.
KİK ilan bedeli ne kadar 2024?
Kamu İhale Bülteni’nde yayımlanacak ilanlardan biri için ilan ücreti, 01.02.2024-31.01.2025 dönemi için 4.500 TL + KDV, 01.02.2024 tarihinden itibaren Kamu İhale Bülteni’nde yayımlanacak ilanlar için ise 4.500 TL + KDV (%20) = 5.400 TL olarak belirlenmiştir.
KİK payını kim öder?
Bu kapsamda ihale sonrasında, sözleşme imzalanmadan önce ihaleyi kazanan yüklenici tarafından PPP payının yatırılması gerekmektedir.
Belediye ihaleleri kaç yılda bir yapılır?
Belediye ve bağlı kuruluşları tarafından sürekli hizmet alımı yapılması halinde, zorunlu haller dışında ihalenin en az üç yıl süreyle yapılması zorunludur.
Belediyeler şirkete ortak olabilir mi?
Belediye işletmelerinin Türk Ticaret Kanunu anlamında tacir olduğu ve bu işletmelerin Ticaret Kanunu hükümlerine tabi olduğu açıktır. Bu bağlamda, Türk Ticaret Kanunu’nda belediye işletmelerinin adi ortaklıklar kurma yetkisini düzenleyen bir hüküm bulunmadığı açıktır.
EKAP kimdir?
EKAP, kamu alımlarında performans sistemini ön planda tutan bir kurumdur. Kısaltması “Elektronik Kamu Alım Platformu”dur. İhaleleri kazanmak için gerekli yetkinliklere sahip kurum ve kuruluşları öne çıkaran EKAP, başarıyı ve kaliteyi destekleyen çalışmalar yürütmektedir.
KİK payı ödemesi nereye yapılır?
Kamu İhale Kurumunun geliri olan reklam ücreti, beşte beşlik ücret ve itiraz itiraz başvuru ücreti ödemeleri Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın her şubesinden kurumun kurumsal tahsilat hesabına yapılır.
Doğrudan temin ekap zorunlu mu?
Evet, kendi kullanımına yönelik alım yapan döner sermaye şirketlerinin de EKAP’a kayıt yaptırması gerekiyor.
EKAP ücretli mi?
EKAP’a kayıt ücretsizdir. Elektronik kamu alımları platformuna kayıt için herhangi bir ücret alınmaz.
Belediye şirketleri 2886 Sayılı Kanun’a tabi mi?
Belediye İşletmelerinin Kuruluşu Mevzuatımızda belediye işletmelerinin kuruluş ve işleyişini düzenleyen özel bir kanun bulunmamakta olup, bu işletmeler 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK) hükümlerine tabidir.
Belediye şirketlerinde çalışan işçilerin statüsü nedir?
Belediyeler ve bağlı kuruluşlarında geçici olarak çalışan işçilerin, belediyenin sürekli personeli yerine belediye işletmelerinde işçi olarak çalıştırılması düzenlenmiştir. Belediye işletmeleri, asıl işveren olan belediyelerin personelinin çalıştırılması esasına göre hizmet veren alt işveren şirketleridir.
Belediye şirketleri taşıt kanununa tabi mi?
Görüldüğü üzere maddede belediye işletmelerinden bahsedilmemekte olup, belediye işletmeleri 237 sayılı Taşıt Kanununun kapsamı dışında bırakılmıştır.
Belediye şirket işçilerine 52 günlük ikramiye verilecek mi?
Toplu iş sözleşmelerinde, 6772 sayılı Kanun kapsamında ödenen ek ödeme, kapsam dahilindeki tüm çalışanlara (belediye işletmeleri ve il özel idare işletmeleri dahil) ödenir. Bu ek ödeme dışında, toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışanlara ödenen ikramiye gün sayısı 60 günden az olan işyerlerinde ikramiye gün sayısı 60 güne çıkarılır.