İçeriğe geç

Ptt Kargo Ücretini Kim Öder

Ptt kargo ücreti karşı taraf ödemeli nasıl oluyor?

Maalesef PTT kargo ile alıcı ödemeli kargo mümkün değildir. Ürünle birlikte bir transfer formu doldurup teslim aldığınızda ödeme yaparsınız. Ancak alıcının hem kargo hem de transfer ücretini ödemesi gerektiği için biraz tuzludur.

Kargo ücreti kime ödenir?

Kargo ücretinin alıcı mı yoksa satıcı mı tarafından ödeneceğini satıcı belirler. Satışa sunulan ürün alıcı olarak seçilse bile aşağıdaki durumlarda kargo ücreti satıcıya aittir.

Ptt kargo gönderici öder ne demek?

Gönderici ödedi (G.O): Kargo masrafları gönderici tarafından ödenir. Şubeden yapılan gönderilerde kargo masraflarını doğrudan gönderi sırasında nakit veya kredi kartıyla ödeyebilirsiniz.

Ptt kargo ücreti ne kadar 2024?

PTT Taşıma ÜcretleriKargo AğırlığıŞehir İçi Taşıma ÜcretiŞehirlerarası Taşıma Ücreti7 kg/desi₺128,00₺158,008 kg/desi₺135,00₺167,509 kg/desi₺142,00₺177,0010 kg/desi₺149,00₺186.

Ptt kargo ücreti kim öder?

Anlaşmalı kargo firmasıyla göndereceğim. Kargo ücretini kim ödüyor? Sürat, PTT veya Yurtiçi Kargo ile yapılan gönderilerde, ürünü satarken “Ücretsiz Kargo” seçeneğini seçtiyseniz (yani satıcı öder), Kargo şubesi temsilcisi ürünü gönderirken ücreti sizden tahsil edecektir.

PTT alıcı ödemeli var mı?

Göndericinin isteğine bağlı olarak, yurtiçi kayıtlı posta için toplam ücretin ve alıcıdan herhangi bir özel hizmet için toplam ücretin tahsil edilmesine “Alıcıdan Tahsilat” özel hizmeti denir. Bu hizmet, APS Courier sözleşmeli posta için talep edilebilir, ancak ödeme koşullarıyla özel hizmetle birlikte talep edilemez.

Alıcı kargo ücretini ödemezse ne olur?

1-) GÖNDEREN tarafından gönderim yapılması ve kargo ücretinin alıcı tarafından ödenmesi durumunda, alıcı kargo masraflarını ödemediği takdirde teslimat yapılmayacaktır. GÖNDEREN, teslimat talimatsız yapılsa bile kargo masraflarını ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Ödeme sorunlarından kaynaklanan gecikmelerden ve anlaşmazlıklardan sorumlu değildir.

Anlaşmalı kargoyu kim öder?

Anlaşmalı kargo hizmetini kullanmanız durumunda kargo şubesinde herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur. Kargonuz işlendikten sonra kargo ücreti ilk transferinizden düşülerek tahsil edilecektir.

Kargo ücreti alıcıya aittir ne demek?

– Kargo masrafları alıcıya aittir. (Alıcı, kargo teslimatı sırasında kargo şirketine kargo masraflarını öder.)

Teslim alınmayan kargo ücretini kim öder?

Kargo sahibi kargosunu bu süre içerisinde teslim almazsa, kargo şirketi genellikle nakliye ücreti ve depolama ücreti gibi ek maliyetler talep eder. Kargo sahibinin kargosunu teslim alamadığı durumlarda, kargo şirketiyle iletişime geçerek kargonun durumunu öğrenebilir.

Kargo parası neye göre?

Gönderinin hacmi (dm3) hesaplanır. Hacim (dm3) formülü: {genişlik (cm) x uzunluk (cm) x yükseklik (cm)} / 1.

PTT kapıda ödemeli kargo alınmazsa ne olur?

Tüketiciyi kargo masrafları ile yüklemek, tüketici koruma hukukunun sistematik yaklaşımına da aykırıdır. Bu nedenle, kapıda ödemeli mesafeli satışlarda mal teslim alınmaz ise, açık bir iptal talimatı olmasa bile, satıcı kargo masraflarından sorumludur ve kargo masrafları tüketiciye yansıtılamaz.

PTT kilo başı kaç TL?

PTT kargo ücreti nedir? KG/DESIPTT 136.0036.00245.5045.50350.0050.00454.7553.508 satır daha

PTT Kargo neye göre hesaplanır?

PTT, nakliye maliyetlerini hesaplamak için “desi” kavramını kullanır. Desi, “Dimensional Weight” (Boyutsal Ağırlık) anlamına gelir ve gönderinin boyutu ve ağırlığının birleşiminden kaynaklanan bir hesaplama yöntemidir.

10 kilo kargo ne kadar tutar 2024?

Standart PTT Taşıma Ücretleri ve Paket BüyüklükleriYük kg/desŞehir İçi Taşıma ÜcretleriŞehirlerarası Taşıma Ücretleri7 kg/des₺128,00₺158,008 kg/des₺135,00₺167,509 kg/des₺142,00₺177,0010 kg/des₺149,00₺18 7.

Kargo karşı taraf ödemeli nasıl oluyor?

Neden? Satılan ürünün Yurtiçi Kargo tarafından alıcıya ulaştırılması ve teslimat anında ürün bedelinin alıcıdan tahsil edilerek göndericiye aktarılması hizmetidir. Yurtiçi Kargo sattığınız ürünleri kapınızdan nakit veya kredi kartı ile teslim alır.

PTT karşı ödemeli kargo alınmazsa ne olur?

Gönderimi kaç gün içinde teslim almalıyım? Cevap: Gönderinizi Kargomat’a teslim ettikten sonra 3 gün içinde teslim almanız gerekir. 3 gün içinde teslim edilmeyen kargonuz göndericiye iade edilecektir.

Karşı ödemeli kargo evde olmayınca ne olur?

Kapıda ödemeli kargolama yapılan siparişlerde, müşteri teslimat adresinde değilse kargo görevlisi ücreti tahsil edilmesi gerektiği için kargoyu şubeye getirecektir. Bu durumda müşterinin bizzat şubeye gidip oradan teslim alması gerekmektedir.

Alıcı ödemeli kargoyu teslim almazsam ne olur?

Kargo şirketi belirli bir süre teslim edilmeyen kargoyu depolar. Kargo sahibi kargoyu belirli bir süre içerisinde teslim almazsa kargo şirketi kargoyu iade edebilir veya imha edebilir. Teslim alınmayan kargo genellikle 3 ila 15 gün depolanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir